Jak w temacie?
jest
czesc, masz jakies problemy z homey?
Homey’a (on, ona?? ) mam już od jakiegoś czasu, niestety swój prawdziwy test będzie miał dopiero za jakieś 4-5 miesięcy (jak dobrze pójdzie), jak już uporam się z elektryką i wykończeniem (jako tako) w budowanym domku. Mogę jedynie powiedzieć, że wcześniej bawiłem się z fibaro w wersji lite i tutaj non stop był problem z komunikacją (gubiły się moduły, co chwilę wybudzanie, zawieszanie), natomiast jak podpiąłem te same sprzęty z homey’em problem zniknął. Z oswietleniem z ikea (zigbee z tego co pamiętam) radzi sobie bez zadnych dodatkowych mostków, z aktorami od fibaro (przełączniki, rolety) wszytko śmiga (z-wave), bawiłem się też tv od sony i komunikacja była po podczerwieni. Troszkę bym poprawił aplikację na telefonie (ios) ale myślę, że dorobią ją przy wypuszczeniu nowej wersji. Jak na chwilę obecną jestem zadowolony Jak będzie już wszystko ustawione w domu, to opiszę jak to wygląda. pozdrawiam. Piotrek
Użytkuję Homey już któryś miesiąc, nie mam na razie za dużo czujników. Pracuje dość stabilnie nie traci kontaktu z czujnikami. Jedyny problem to jest upierdliwy z instalacją czujników, podejrzewam że jest to wina driverów.
Cześć! Właśnie Homey dotarł do mnie, zaczynam zabawę
Witam,
Ciekawym postepow
Jakby kogoś interesowało, to zrobiłem driver do szeroko u nas dostępnych, polskich BleBox-ów - obsługuje, switche (pojedynczy, podwójny, DC), dimmer, airSensor (czujnik jakości powietrza PM1.0, 2.5, 10) oraz sterowniki LEDów - wLightBox i wLightBoxS (w najnowszej wersji, czeka na zatwierdzenie przez Athom).
Nie znałem tej firmy. Dzięki za info. Widzę że cenowo moduły są naprawdę ok. Ktoś korzysta? Jak z niezawodnością?
Czy ktoś mi wytłumaczy jak używać tags? mam czujnik poziomu światla. Jak zmienić poziom 1 do innego jak 1 w flow?
Od pół roku używam: dimmerBoxów, switchBoxów, switchBoxD-ów, wLightBox oraz wLightBoxS w połączeniu z inBoxami i wszystko jest super. Nie miałem ani jednego incydentu związanego z niedziałaniem/niedostepnością.
Continuing the discussion from Jest to ktos z Polski?:
Hey. Ja też zacząłem zabawę z Homey
Witaj, powodzenia! Jesli problem to do nas…
Witaj - gdzie mogę kupić wersję 2.0 . Mieszkam niedaleko Poznania.
wersje 2 ale czego?
https://homey.app/en-ie/store/product/homey-pro/ widzę że na stronie kosztuje 399€ Spory wydatek …ale przełknę to jakoś ( to prawie miesięczna wypłata w PL ) …jest gdzieś jakaś promocja ? by tak nie zabolało …
Lepiej kupić wersję pro w razie rozbudowy. Ja kupiłem tańszą wersję(nie jestem pewien czy była już wtedy wersja pro) teraz czasami ta tańsza dostaje czkawki. Chyba pozostanie tylko zakup przez internet.
Czy w razie problemow jesteś w stanie mi pomóc przy konfiguracji i czy jest gdzieś opis jak to faktycznie działa - te filmy na YT bardzo mało mówią o możliwościach - chodzi mi jak łączyć & logować się modułami do tego interfejsu - jak wygląda to na komputerze i czy z jego pozycji też można sterować & odczytywać stany poszczególnych komponentów …
Witam.
Niestety nie ma gotowych opisów , trzeba spojrzeć na fora konkretnych urządzeń które chcesz dodać.
Aplikacja Homey jest tylko na smartfony , jedynie przepływy można dodać ze strony ,web,
Radzę zacząć od urządzeń które są już w domu (tv ,rolety ,sonos, netattmo, itp,)
w razie pytań mogę pomóc …
Witaj - jak na razie w domu mam tylko system Fergusona …czujniki gazu , czadu i centralkę …chcę teraz dokupić jakieś fajne małe czujki PIR zasilane bateryjnie … i jak w standardzie Sonoff’y …Jeżeli będę już na etapie zabawy to dam znać - jak na razie nie wiem gdzie kupić wersję PRO , czy ze strony …czy jeszcze są jakieś inni dystrybutorzy ?