Homey Community Forum

[APP][Pro] Ubiquiti UniFi Network

Damn why didn’t I think of that, have a couple more app undergoing the same procedure. I’ll just add unifi too. After app restart it started picking things up again.

1 Like

That’s nice :smiley: , well i tried that as a last option, after already removed and added my devices for 3/4 times en rebuilding flows haha.

1 Like

Hi, trying to get the app working on my Unifi setup with a UDM-pro as controller.

UDMP running 1.11.0-14
Network app 6.5.42
3 UAC-AC-Pro on 5.71.1
1 UAP-IW-HD on 5.60.13

Looks like the app connects but cannot find any APs. User used in the app is a local Super Admin.

Am I doing something wrong or is the app not working with beta versions?

Logs:

26-9-2021 18:20:58 : [debug] Analyze AP flows
26-9-2021 18:20:58 : [debug] Clients connected: before:0, now:0 -
26-9-2021 18:20:58 : [debug] Checking for *_device_o(n|ff)line
26-9-2021 18:20:58 : [debug] Clients connected: before:0, now:0 -
26-9-2021 18:20:57 : [debug] Checking for *_device_o(n|ff)line
26-9-2021 18:20:57 : [debug] Disconnected guests: [object Set]
26-9-2021 18:20:57 : [debug] Updating status to Disconnected
26-9-2021 18:20:57 : [debug] TypeError: Cannot read property ‘forEach’ of undefined
26-9-2021 18:20:57 : [debug] Error while fetching usergroup list
26-9-2021 18:20:57 : [debug] Analyze AP flows
26-9-2021 18:20:57 : [debug] Clients connected: before:0, now:0 -
26-9-2021 18:20:57 : [debug] Checking for *_device_o(n|ff)line
26-9-2021 18:20:57 : [debug] TypeError: Cannot read property ‘forEach’ of undefined
26-9-2021 18:20:57 : [debug] Error while fetching ap list
26-9-2021 18:20:57 : [debug] Accesspoints received
26-9-2021 18:20:57 : [debug] EVENT: ctrl.close
26-9-2021 18:20:57 : [debug] updateClientList called
26-9-2021 18:20:57 : [debug] EVENT: ctrl.connect
26-9-2021 18:20:57 : [debug] Fetching user group list
26-9-2021 18:20:56 : [debug] Updating status to Connected
26-9-2021 18:20:56 : [debug] Connection success!
26-9-2021 18:20:56 : [debug] EVENT: ctrl.function.connect.connected
26-9-2021 18:20:56 : [debug] EVENT: ctrl.function._login
26-9-2021 18:20:56 : [debug] Updating status to Disconnected
26-9-2021 18:20:56 : [debug] Updating unifi connection params.
26-9-2021 18:20:56 : [debug] Updating status to Connecting
26-9-2021 18:20:56 : [debug] Connecting to unifi controller 192.168.1.1
26-9-2021 18:20:56 : [debug] initializeConnection called
26-9-2021 18:20:41 : [debug] Clients connected: before:0, now:0 -
26-9-2021 18:20:41 : [debug] Checking for *_device_o(n|ff)line
26-9-2021 18:20:41 : [debug] Disconnected guests: [object Set]
26-9-2021 18:20:41 : [debug] updateClientList called

You don’t need any special rights… A local readonly-admin is ok.

grafik

Do not expect that to be an issue. I think this is more an issue:

26-9-2021 18:20:57 : [debug] Error while fetching ap list

No, I just wanted to suggest not to give your Homey SuperAdmin rights for Unifi :slight_smile:

Understood. Had it set for less rights earlier which did not work, so had it raised to Super Admin to try and just not changed it back. Did not change anything on the behavior of the app.

26-9-2021 18:20:57 : [debug] TypeError: Cannot read property ‘forEach’ of undefined

i think you have selected the wrong site, this is an empty site of no rights!

As far as I know I’m using the default as site. Do not remember changing that. Been trying to find the info in the UDM gui but failed. Does anybody have a hint on how to find it either in the gui or cli?

Found the issue. Had put the gateway ip-address as host in the homey-app. Changed that to the dns-hostname so the ssl-key can be checked and all started to work.

1 Like

After each reboot of my homey are multiple apps blocked/crashed and it seems the culprit is the unifi network app 2.1.2 (experimental). If I stop the unifi network app, everything starts perfectly.
If I’m restarting the app, my homey is blocked due to the load for about 30 - 60s, I don’t know exactly. I have about 70 devices within my network, however I don’t know where the load comes from within the unifi network app.

I’m having issue setting up, using UCK Gen1 w/ FW 1.1.19

I’ve used the classic UI to create a local user, with a 32 character long password (using a password manager, I’m not crazy, I promise).

I’ve verified the Site name. I get an error in the log, complaining about a CSRF token not being correct. Any idea on how to proceed?

EVENT: ctrl.nocsrftoken.[object Object]
EVENT: ctrl.nocsrftoken.Error: Invalid x-csrf-token header.

Hi, I had the same problem with my UMD pro, Homey and the UNIFI network en protect app.
found out that the Google “Ubiquiti Device Discovery Tool” (install app) on the unifi family page the button ‘FIND CLOUD KEY’ an other IP address provided.

Using this new found IP in the unifi network and unifi protect app with admin permissions
worked seamlessly.

I have setup the Ubiquiti Unifi app on the Homey. I created a new (read-only user).

When I try to setup a new device for wireless it works straight away. But when I want to setup a wired user it will give me a error. I’ll attach the screenshots here. Hopefully somebody can help me out.