miałem podłączone dwie taśmy LED z Philipsa HUE do Homey Pro 2019.
Ale w związku z tym, że leżały i tak w pudełku to je usunąłem z Homey.
Dziś chciałem je dodać na nowo, ale mam problem.
Zrobiłem przywrócenie do ustawień fabrycznych poprzez przytrzymanie na Pilocie Philips Dimmer przez 10 sekund dwóch skrajnych przycisków. LEDy zamigały, włączyłem łączenie w aplikacji Philips Without Bridge, po dłuższym czasie pojawia się, że urządzenie jest dodawane, ale po kilku minutach takiego mielenia wyskakuje błąd, że za długo wszystko trwało
Czy macie pomysł co teraz zrobić ?
To co podałem służy do sparowania paska z bramką Hue. Myślałem, że wcześniej miałeś sparowany pasek bezpośrednio z pilotem. Później trudno jest sparować taki pasek z czymkolwiek, dlatego użycie tej apki co podałem i bramki Hue pozwala z powrotem taki pasek sparować z bramką Hue.
Jeśli uda się bez tej apki po prostu sparować pasek z Homey to ok. Możesz go potem przenieść gdziekolwiek. Jeśli będzie miał zasięg do jakiegokolwiek routera po drodze to znajdzie sobie nową drogę.
Restartowałem pasek poprzez kilkukrotne ( chyba 10 razy w kilka sekund) włączenie i wyłączenie. Podłączyłem do aplikacji na smartfonie przez BT, żeby sprawdzić czy wszystko działa, działo. Jeszcze raz restart i zadziałało. Jednak trzeba mieć cierpliwość, łączy się dłużej niż inne urządzenia, nawet kilka minut.