Czujnik ruchu

Witam. Jaki czujnik ruchu polecacie do Homey , mam od Fibaro , ale nie działa poprawnie.

Ja polecam czujnika aquara.

Artykuł został przetłumaczony przez deepl.com.
Co nie działa, co działa i jakiego Homey używasz?
Która wersja oprogramowania?
I co chcesz osiągnąć dzięki przepływowi?

Mam 8 czujników Fibaro i działają idealnie

Mam czujnik Fobaro, Aquara, i mam ten sam problem, robie regułę na załączanie led pod szafkami w kuchni , jak wchodze załaczaja sie na 2 min od ostatniego wykrycia ruchu. Wszystko chodzi fajnie ale do czasu. Po kilku próbach , czujka wykrywa ruch ale swiatło załącza sie dopiero po kilku lub kilkunastu sekundac. Nie wiem co moze byc powodem.

Też mam czujnik ruchu Fibaro w kuchni i też załącza mi podświetlenie nad blatem.
Jak masz zrobioną regułę? Korzystasz z bloku “Kiedy strefa stała się aktywna”, czy “Kiedy czujnik ruchu włączony”? Ja u siebie korzystam zawsze tylko i wyłącznie z tego pierwszego, i analogicznie na wyłączenie światła jeśli strefa stanie się nieaktywna. Czas trwania alarmu ustawiam w ustawieniach czujnika, parametr 6, w polskim UI przetłumaczone jako “Opóźnienie anulowania”, w kuchni przykładowo 60s. Wszystko śmiga jak należy.

Ustawiłem regułę tak ja napisałeś, niestety jest to samo , światło załącza się po kilku sekundach od wykrycia ruchu.

sprobuj wysłać raport diagnostyczny do supportu.
znajdziesz to ustawieniach homey>ustawienia>ogolne