Hej,
czy macie tek jak ja, że po każdej aktualizacji mam duże problemy z urządzeniami.
Homey traci połączenie, dużo rzeczy przestaje działać.
Strasznie mnie to irytuje.
Olbrzymi błąd producenta ![]()
Hej,
czy macie tek jak ja, że po każdej aktualizacji mam duże problemy z urządzeniami.
Homey traci połączenie, dużo rzeczy przestaje działać.
Strasznie mnie to irytuje.
Olbrzymi błąd producenta ![]()
Ostatniej aktualizacji jeszcze nie instalowałem, mam wersję 12.1.0.
Ale do tej pory nie miałem żadnych problemów. Wszystkie urządzenia po update i uruchomieniu się Homey działają poprawnie.
Korzystam z urządzeń Z-Wave, ZigBee, Matter over Wi-Fi.
Homey Pro 2019 to jakaś porażka.
Ciągle są problemy, jedna rzecz działa inna przestaje.
Jakieś urządzenie widzie, do innego nie można się podłączyć.
Próbowałem wszystko postawić od ustawień fabrycznych, ale przestało mi dodawać urządzenia w połowie pracy.
Gdzie te problemy zgłaszać , kto może mi pomóc ?
Chyba zaraz wywalę przez okno tą kulkę.
Myślę, że czas przestrzec chętnych na kupno Homey. Chyba, że ma mieszkanie 2-3 pokojowe i używa kilka, kilkanaście urządzeń. Do domu to się nie nadaje. Zwracałem im(producentom) kilka razy uwagę, że po każdej aktualizacji przestaje działać 20-30% urządzeń. Nic to nie daje. Mam już dość. Poprawki dla jakiejś aplikacji a nie działa aqara , ikea nowsze żarówki. I tak zwalony mam cały wieczór. Nawet po naprawie znowu nie działają. Zaczynam myśleć, że to amatorzy bo kto wypuszcza soft bez grubego testowania.
Miałem kulkę 2019 i mam krążek 2023. I chyba to wywalę.
Zaczynam poszukiwania stabilnego huba. Sprawdzę smartthings bo coś nowego samsung wypuścił. A homey jak chce sprzedawać swój gniot to niech przed wypuszczeniem protestuje firmware w domu a nie w pokoju dla 2-3 urządzeń. Niestety są to ludzie bardzo niepoważni.
Masz racje. Ja zablokowałem aktualizacje, ale co to za rozwiązanie, to nie powinno tak działać. Zastanawiam się nad 2023, ale widzę, że Ty @Jarek kupiłeś i gówno z tego wyszło? U mnie jest problem, że mam dużo urządzeń na ZigBee ( około 50). Kuleczka teoretycznie obsługuje 255, ale to ściema … maks 20 sztuk bezpośrednio podłączonych. Całość zrobiłem w systemie awaryjnym, czyli podłączyłem tylko te 20 niezbędnych urządzeń. Miałem nadzieje, że 2023 da radęwięcej. @Jarek ile masz urządzeń i w jakiej sieci ?
Cześć. Urządzeń mam mnóstwo n około 130. Przynajmniej tak mi pokazuje aplikacja. Mam Fibaro (Z-wave) , Aqara (zigbee , matter) ikea (zigbee , matter over thred) , Sonoff(zigbee) Wiz (zigbee) i żarówki Ikei ,Yellight (wifi). Na teraz raz działają raz nie urządzenia Ikei i to te nowsze. Stare przed matter działają wybiórczo.
Zastanawia mnie po jaki ch… oni coś robią że softem skoro działa a po aktualizacji już nie. Skoro im tak już nie idzie to niech zrobią w aplikacji możliwość powrotu do poprzedniego softu. 7 rok idzie jak bawię się homey. Ale moja cierpliwość chyba dobiegła końca. Niestety nie radzą sobie.