Location and Presence (Owntracks) - HowTo

Yeah i keep that in mind , thanks :wink:

1 Like

i get an error : self signed certificate. i just followed the instructions what can i do wrong?

I had it working with HTTP, today I would make the next step, using MQTT.
Broker with the app from Menno on the Homey, Up and Running

Installation according to opening post, seems working, notification Android phone owntracks shows “configuration incomplete”.

Checking with status in owntracks app:

  1. Configuration imcomplete - Endpoint state
  2. Not available - Endpoint state message

I’m stuck with possibilities, who has a clue?

Thanks for every reply.

I’ve managed all problems and it’s now up and running, changed it to the preferred MQTT server solution.

I just started to write a tutorial (dutch) to help others and my self in a future situation with lost knowledge.

Mine looks like this in the own track app android. What to be filled in?

Check this out: Lokatie & Aanwezigheid - Owntracks Installatie Instructie

Looks good , thanks for writing that :slight_smile:

Still have a major rewrite waiting to finish with a lot of improvements, but work, master study and family really taking all my time at the moment. Think i will drop one improvement (multipe devices assigned to one person) because that is holding things back because it needs a complete settings rewrite.

One major improvement i have is nested geofences and “friends” support for https connections. Hopefully i can find some time to finish it.

Thank! Look in your tuturial post for my comments.

Used L&P some 2years, but had to redo everything in a new house. Now IHave a weird problem.
Some flows are working, others don’t. It made me crazy, because it was al working before. After a close look I see something weird in flows.

this one works:

This one doesn’t:

The first one is an “old” flow. See the difference ; the “>” character!!!

Every time I make a new flow this “>” character isn’t inserted in the text of the flow and the flow doesn’t work. When I copy the old flow and change the users phone the character stays in the flow and it works.

Looks like I can’t create totally new flows that work.

Anyone a suggestion what is wrong here?

Thanks in advance.

Hi all, I have one more question regarding the 401 error I receive following entering the link to the Homey cloud. Where can I find the configuration management? Many thanks!

Problem solved! Works great!

Hello. Using OwnTracks, I have created a geofence and called is HOME. I have created two users EY (that is me) and NS. I have created the usual flows to trigger events when leaving or entering the geofence. When user EY enters and leaves the geofence, all works as it should be. But when NS does the same the flows do not fire. I can see NS on my map while he is wandering around the city. NS URL details seem correct.

From the app “Location and Presence” all seems normal. Nancy (NS) authenticates and sends info:

I fail to understand why flows are not getting triggered.

Can someone help?

i have uploaded the pem file to my iphone but when i try to locate it via Owntracks app, it is nowhere to be found. Any hint on how to get the app to see it?

thanks.

Hello @Johan_vdG,

Can you please explain to me how did you create these variables?

They look interesting.

Hi,
Those variables are automatically created by an app.

See screen. Most apps used their own variables.

Sorry screen is in Dutch, because I changed language in homey to be more compatible with A google-home device.

We have the same app however i am not able to locate these values… I am intrigued.

can you please tell me under which section were you able to find them? A screenshot will do. Thanks.

Yes u can!

AAAAAAH! I need to have the appropriate trigger… it it not just a normal tag. It is flow related tag… Thanks for the hint!

1 Like

Small problem; there is no ‘auth’ in the file so ‘false’ is meaningless. Error 401 still exists. In the status

What’s next?

I have the same issue as @Raytestrak, 401 error, and try to follow your suggestion to change the key/value. With the current version of owntracks it is for me not clear where to find configurations management and where to change these settings.

Can you help me out?