Ziggo mediabox next "Not found" melding

Sinds gisteren krijg ik continu de melding “Not found” als ik de box aan/uit wil zetten.(in de App)
In de webinterface krijg ik de melding “apparaat onbeschikbaar”

-Homey opnieuw opgestart
-App gedeinstalleerd/geinstalleerd
-Netwerk herstart
-Ziggo nextbox spanning reset gegeven
-Nextbox heeft vast IP adres
App vind de box wel, gebruikersnaam en ww woorden geaccepteerd maar daar blijft het bij.

Meer mensen met problemen of een eventuele oplossing…?

Wat een toeval, ik zit net het forum door te spitten, omdat ik exact hetzelfde probleem heb.
We zijn dus niet alleen…
Benieuwd of iemand ons kan helpen.

Ik heb het zelf nog niet, ik heb nog niet geüpdatet maar een kennis heeft precies hetzelfde.
Heb je het al gemeld bij Athom?
Het is hun app.
Onderaan de pagina
https://homey.app/nl-nl/app/nl.ziggo/Ziggo/

Nee nog niet gemeld…Zal een melding maken.

1 Like

Melding is gemaakt…. Nu afwachten.

Ik heb donderdag al melding gemaakt. Op Home Assistant schijnt ie er ook uit te liggen, dus ik denk dat Ziggo iets gewijzigd heeft.

1 Like

Op mijn Homey, software 8.0.1 versie, is ook geen verbinding meer met de Ziggo Next.

Ik heb er al 4 dagen last van en ben dagelijks bezig om medestanders te zoeken met hetzelfde probleem.
Hier ook alles gereset zonder resultaat. Werk met de nieuwste versie firmware van Homey.

Melding maken bij Athom

Hier hetzelfde probleem

Athom is met Ziggo in overleg om de boel weer vlot te trekken begreep ik.

Test versie lijkt het te doen:

Yep!

Ik ben echt blij dat het weer werkt. Bedankt voor een ieder die gereageerd heeft en actie ondernomen heeft.

Ja de test versie werkt voorlopig weer als een zonnetje…

Na installatie van de testversie verdween de rode driehoek als sneeuw voor de zon.
Werkt voorlopig weer.

Ik zie toch iets vreemds: als ik de mediabox uitzet met de afstandsbediening dan wijzigt meestal het Ziggo device in Homey niet naar inactief. Of is het normaal als dat een paar minuten duurt?

Hebben anderen daar ook last van, of volgt bij jullie het Ziggo device in Homey vlot de actuele aan/uit status van de Mediabox?

Bij mij gaat hij ook niet meteen uit. Als ik hem uitzet gaat hij meteen weer aan. Een poosje later is hij wel uit.
Maar na de nieuwe update gaat de Next ook ineens uit als ik op pauze druk tijdens terugkijken. Gaat ineens uit na een minuut of 5.

Issues bij mij samengevat:

  • Aanzetten via de app werkt helemaal niet!
  • Aanzetten via afstandsbediening is na ca. 5s netjes zichtbaar in app
  • Mediabox uitzetten zelf werkt (via App of RC)
  • Uitzetten via de App of afstandsbediening: de mediabox zelf gaat dus wel direct uit, maar het device in Homey blijft ca. 5m “actief” weergeven.(=veel te lang)

Als ik de box uitzet via Homey dan zie ik hem heel even uit gaan, en 1s later weer aan (de mediabox staat fysiek dus wel al netjes uit):
image
Ik heb het idee dat dit een bug is, en dat de status in de App 5m later door periodieke polling correct naar “uit” wordt gezet.