Aqara & Xiaomi Smart Home - Zigbee App (v1.4.1)

Ah thanks - looks like it’s a different app which is why I was missing it!
Any ideas which gateway is safest to buy?

If you mean MiJia Honeywell Smoke Detector White, it is supported. I hope you are on latest 1.2.5 version and Homey v7, right ? Just press the button 3 times, shortly after, if I recall well.

https://www.domoticz.com/wiki/Xiaomi_Gateway_(Aqara)

Read that. I used it to find the correct gateway.

Same for me. I am not using them anymore.

Second this.
Was trying to add it before I noticed there was no support for it yet. :frowning:

Thanks in advance!

Update for H1 is coming soon. Take a look here.

1 Like

Oh, great! Thank you. As we both have the H1, Ted must’ve gotten them or get them very soon. Good to know that an updat is on it’s way!

1 Like

I believe so too, my IKEA-bulbs are not working great. Almost every time there are bulb missing to be turned on or off.

I would really encourage Athom to work on that now when the meshing is enhanced.

Last time I’ve reset the whole zigbee network to include New buttons. Now i’m trying to repair my flows and the aqara wireless switch double gives me some errors. When trying to save it tells me: ‘could not find that flowcard action’. Is this related to the app or can I try something to fix this?

Edit: fixed. Made a mistake myself with another flowcard which was unavailable due the reset

If I understand correctly, you should replace that flow card by selecting the “newly” added switch again and the available action or command you’d like to use.

I had the same issue, or at least: I couldn’t add the new Ikea devices.

Athom asked me to reset the Zigbee network and then re-add the devices, starting with the Ikea (router) devices. That fixed the issue.

1 Like

How? Maybe interesting for user users.

Homey 7.0.1, did a Zigbee reset. Was able to add all Zigbee devices (also Aqara) except for two Aqara Temperature/ Humidity sensors


Oddly, one of these did pair after several attempts, but I cannot get the others to pair. Just for reference: I tried a PTP, and the number of Zigbee devices does not exceed 20. And of course I minimized the distance between Homey and the sensor when pairing. Anyone a suggestion how to fix this? Many thanks!

Never mind that. I think it was the battery levels of the sensors. I will leave my post for future reference for others experiencing similar issues. Lesson learned: do not forget to replace the batteries…

Whay did you try already?

Hello @TedTolboom are you aware of the ZigBee devices that stop reporting? ATHOM is redirecting me back to the app developer. There are more and more people with the same issue. I understand if this is hard to find a solution but please let us know what you thought are.

1 Like

:sob:

1 Like

@wesley_w I’m following up with Athom support.
I have seen multiple reports on devices that stop reporting, but specifically for the sensor devices, I strongly doubt if the app, who only listens and does not actively communicate with the sensor, is the cause of no longer reporting devices.

In addition, I checked my diagnostics logs, but I can’t find any submitted by you (with your name as reference).

2 Likes

The v1.3.0 version of the app has just been released to the app store, adding support for the Aqara TVOC Air Quality Monitor.

For reference the default reporting behavior of the Air Quality Monitor:

Capability Minimum reporting interval Maximum reporting interval Reporting threshold
Temperature 30 (s) 10800 (s) 0.2 degrees C
Humidity 30 (s) 10800 (s) 3% RH
TVOC 60 (s) 10800 (s) 20 ppm/m3

One note: the Air Quality Levels are currently based on the TVOC measurement results and Air Quality Levels specification. As a result the levels don’t correspond with the Air Quality 'leaves shown on the Air Quality Monitor. I’m clarifying with Aqara to get the levels specification matching the leaves shown or to get the ‘leaves’ reported by the the monitor.

7 Likes

Great news, thx @TedTolboom!
Big thumbs up!

1 Like